Hírek

Előfordul, hogy a szimbolikus gesztusok a politikában erősebbek, mint a gyakorlati haszonnal járó cselekmények. Az orosz elnök keddi magyarországi látogatása esetében is így volt ez. Szinte jelentéktelen, hogy különböző orosz és magyar miniszterek miket írtak alá, ahhoz képest, hogy milyen üzenetek, jelképek kísérték ezt a látogatást.

Tovább

Változást követelők civilek, Nem kellenek az elmúlt 25 év szereplői, A nép hangja......

Tovább

A címmel ellentétben most nem a sportról lesz szó, ámbár az is megérne egy pár szót. Milyen is a focista politikus? Amilyen a focista, teljesítmény nélküli követelőző az embereket sorozatosan átverő, ígéretekkel másokat elámító hazug, a kasszából a teljesítményét magasan túlszárnyalóan lenyúló!

Tovább

Sok ostoba divat hódít Magyarországon a rózsaszín férfiingtől a szilikonos szájfeltöltésig, de egyik sem olyan ragályos, mint a politikától való elfordulás.

Tovább

Az Elégedetlenek Pártja országos népszavazást kezdeményezett a vezető állami tisztviselők kötelező és nyilvános vagyonosodási vizsgálatáról.

Tovább

Az Elégedetlenek Pártja elnökével beszélgettünk, az új, zúzós videójukra voltunk kíváncsiak, de más dolgokra is fény derült.

Tovább

Az Elégedetlenek Pártjának elnöke nyilvános tévés vitára hívta a miniszterelnököt és a miniszterelnök-jelöltet.

Tovább

Nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az Elégedetlenek Pártját.

Tovább

Utcára vonulnak az elkeseredett bányászok, ezrével jönnek vidékről is Pestre. Egyelőre békésen, de sokan és nagyon hangosan követelik majd vissza jogaikat, amelyektől két évvel ezelőtt megfosztották őket. A korhatár előtti szakmai nyugdíjat és rokkantnyugdíjasaik egy csoportjának újbóli ellátását akarják.

Tovább

Mintha Magyarországról szólna... A napokban a közismert színész, Matt Damon olyan beszédet mondott széles közönség előtt, amit joggal nevezhetünk “ébresztőnek”, hiszen mikor Howard Zinntől idéz, az igazsággal szembesíti azokat, akiknek fogalmuk sincs arról, ami a világban folyik: a dolgok nagyon rossz irányba haladnak és egy “hatalmas baljós előjel”, amiben most élünk. Arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ha ezt hagyjuk, hamarosan nagyon csúnya fordulatot vesznek majd az események. Az előkészületek maximálisan erre utalnak és a zsarnokság élvezői, a hatalom valódi birtokosai és irányítói jól tudják azt, hogy erejük az emberek tudatlanságából és birka mód irányíthatóságából fakad…. A jogállamiság csak törvényessé tette és végletekig fokozta azt az igazságtalanságot, ami a középkorban létezett. Az igazi problémát pedig azok a milliók jelentik, akik birka módjára követik a kizsákmányolók parancsait.

Tovább

Adott két, egymást hazugnak és csalónak nevező társaság, akik elindulnak egy választáson. A választást csalás miatt megismétlik. Aztán előkerül egy videó, amely egy csalásra felbujtó tettet bizonyít. Ezután hallani valakiről, aki azt állítja, hogy azzal bízták meg, hogy csaljon: játsza el azt, hogy csalt. Aztán kiderül, hogy azok csaltak, akik azt állítják róla, hogy eljátszotta, hogy csalt, ami nem igaz, ő valóban csalt.

Tovább

A Magyar Szocialista Párt kongresszusán többek közt az hangzott el, hogy a 2014-es választás két értékrend, két politikai kultúra közötti választás lesz. Szerzőnk szerint rájuk fér némi emlékezetfrissítés.

Tovább

Új párt alakult. Már a neve is mesteri húzás: Elégedetlenek Pártja. Valódi néppárt. A nulla forint tőkével és 10 emberrel induló, programmal még nem, de határozott véleményekkel annál inkább rendelkező párt egyelőre a Facebookon népszerűsíti magát. A határon túli magyarok szavazati jogával elégedetlenek, a KDNP és a Párbeszéd Magyarországért szerintük nem korrekt. A párt elnökével, Tóth Istvánnal beszélgettünk.

Tovább

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy mondat. Arról szólt, hogy nem tudhatjuk, honnan érkeznek pénzek a pártokhoz.

Tovább

A versenyhivatalt érintő jogszabály tavalyi módosítása, a menekültkérelmek elbírálásában illetékes tagállam megállapítását elősegíteni hivatott úgynevezett dublini szabályozás alkalmazása és a külföldről lízingelt autók regisztrációs adójának szabályozása miatt indított új kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen az Európai Bizottság – közölték pénteken bizottsági források az MTI-vel.

Tovább